Vorige Artikel 82 van 88 Volgende

Magnesium, waar is het goed voor

Net als zink, calcium en ijzer is magnesium ook een mineraal dat belangrijk is voor je gezondheid. Mineralen zijn nodig om vitaminen hun werk te laten doen. En magnesium zort voor de aansturing van ruim 300 verschillende enzymen, die zorgen dat allerlei processen in je lichaam goed verlopen. Van nature zijn bijvoorbeeld bladgroenten, noten, bonen en bananen rijk aan magnesium. 

Gevolgen van Magnesium tekort

Magnesium kan je lichaam niet zelf aanmaken en komt dus uit de voeding die je eet. Een tekort aan magnesium kan lichamelijke en psyschische klachten opleveren. Onrust, hoofdpijn en migraine bijvoorbeeld maar ook heeft het invloed op je stress, algehele energie, je weerstand en ook je bloeddruk. 

Magnesium zorgt daarnaast ook voor het behouden van sterkere botten, de aanmaak van bot speelt een magnesium een rol in. Als je een tekort aan magnesium hebt, kan dat invloed hebben op het ontkalken van de botten. 

Om zeker te zijn dat je voldoende magnesium binnenkrijgt, kan Magnesium+ een goede toevoeging zijn. Met 1 tablet per dag ben je zeker dat het niveau op pijl is! 

© 2020 - 2022 Fitvitals.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel