Vorige Artikel 53 van 88 Volgende

De wondere wereld van K-Beauty

Van een tiendelige skincare-routine tot het glass skin effect en het wonderbaarlijke effect van slakkenslijm.

Je zult het ongetwijfeld wel eens hebben zien langskomen; K-Beauty. Een populaire skincare-methode overgevlogen uit Zuid-Korea die beauty-experts hoog in het vaandel dragen. En dat is niet zonder reden. Deze visie op beauty is namelijk gebaseerd op innovatieve technologieën afgeleid van oude tradities die ervoor zorgen dat je huid die gewilde glowy look bereikt.

Van een tiendelige skincare-routine tot het glass skin effect en het wonderbaarlijke effect van slakkenslijm. Wij vertellen je alles wat je moet weten over K-Beauty.

Wat is K-Beauty?

De term K-Beauty is afgeleid van Korean Beauty en is een stroming binnen de skincare-wereld afkomstig uit Zuid-Korea. Het focust zich op het creëren van een heldere en effen huid. Dit wordt ook wel het glass skin effect genoemd omdat traditioneel gezien Koreaanse vrouwen de voorkeur geven aan een gehydrateerd en stralende 'glazen' huid boven het gebruik van lagen make-up. Dit wordt bereikt met vernieuwende technologieën die gebaseerd zijn op inheemse skincare tradities die al eeuwenlang worden gebruikt.

Skincare routine met 10 stappen

Het Koreaanse beautyritueel zorgt ervoor dat je huid de hele dag diep gereinigd en stralend is, door middel van verschillende voedende ingrediënten. Een van de meest bekende daarvan is slakkenslijm, dat al jaren een van de belangrijkste ingrediënten van de Koreaanse beautywereld is. Het wordt enorm geprezen om zijn anti-aging en huidherstellende voordelen.

K-Beauty staat bovendien vooral bekend om haar uitgebreide skincare routine, om die stralende huid daadwerkelijk te kunnen bereiken. Deze lange skincare routine bestaat uit meer dan de gebruikelijke cleanser - serum - moisturizer routine van velen van ons. Het K-Beauty skincare stappenplan bevat maar liefst tien verschillende onderdelen, die ervoor moeten zorgen dat je huid dat gewilde glass effect krijgt.

1: Verwijder make-up met een oil-cleanser

We beginnen bij de eerste stap: het verwijderen van make-up. Dit doe je met een oil-cleanser, waardoor tevens je huid wordt gereinigd.

2: Gebruik ook een water-cleanser

Dan is het de bedoeling dat je je gezicht reinigt met een cleanser op waterbasis. Een diepe reiniging waardoor ook onzuiverheden op waterbasis worden verwijderd.

3: Exfoliate

Met een exfoliator worden je poriën grondig gereinigd en worden dode huidcellen verwijderd waardoor de aankomende beautyproducten beter worden opgenomen door je huid. Het wordt aangeraden een paar keer per week deze stap te gebruiken.

4: Toner

Vervolgens wordt er een toner gebruikt om het zogenoemde pH waarde van je huid na het cleansen opnieuw te herstellen, en overgebleven resten van make-up of je cleanser te verwijderen.

 

5: Essence

Zogenoemde essence treatments zijn beautyproducten vol werkende ingrediënten die je huid een lichte verzorging geven. Het zijn lichtere producten dan een serum, die je huid wederom voorbereiden op de volgende producten.

6: Serums

Nu is het moment aangebroken om alle intensievere producten als boosters, serums, vitamine C-crèmes te gebruiken om je huid die verzorgende boost te geven.

7: Sheet mask

Een sheet mask geeft een boost aan hydratatie en zorgt ervoor dat alle werkende ingrediënten die je eerder hebt aangebracht nog beter intrekken, wat leidt tot die gewilde glass skin glow.

8: Oogcrème

Omdat de huid rond de ogen dun en gevoelig is, heeft deze speciale aandacht nodig door middel van het aanbrengen van een oogcrème.

9: Moisturizer

Dan gebruik je een moisturizer om je gezicht volledig te hydrateren. Dit kun je bereiken met een gezichtscrème of olie waardoor je huid zijdezacht aanvoelt.

10: SPF

Dan last but not least: een SPF. We weten ondertussen dat UV-straling een schadelijk effect heeft op onze huid, waardoor we dagelijks een goede dosis SPF zouden moeten dragen bovenop onze dagcrème.

Natuurlijk zijn er geen regels wanneer het gaat over beauty. Je kunt met deze stappen spelen en ontdekken wat voor jou het beste werkt qua routine en huidverzorging. Zo kun je er op een dagelijkse basis voor kiezen drie à vier stappen te doen, en tijdens een uitgebreidere beauty routine extra stappen toe te voegen zoals een masker of een exfoliating product.

Bron: Glamour.nl
Foto: Bernard Lee via Pexels

© 2020 - 2023 Fitvitals.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel