Artikel 88 van 88

Welke voeding verbetert je humeur? (En nee, Ben&Jerry’s is niet het antwoord!)

Iedereen heeft wel eens een slecht humeur, met het verkeerde been uit bed gestapt of gewoon even een dipje. Helemaal in coronatijden, waar van alles aan maatregelen zorgt voor veranderingen van het dagelijkse patroon. Dat je er even de pest in hebt, is dan niet meer dan gek. Grijp je naar troost-eten? Vette snacks, chocola, ijs? Wij hebben een beter idee!

Comfortfood heeft maar een kort effect, de suiker en vet geeft je eventjes een positief gevoel. Voor een langer effect, kan je beter wat anders eten. Want er zijn voedingsmiddelen die zorgen dat je humeur voor een langere tijd opgekrikt wordt. We geven je hier een aantal voorbeelden

Tonijn, bruine rijst en een banaan toe

Deze producten zijn rijk aan magnesium. Net als bijvoorbeeld gedroogde vijgen, walnoten en artisjok. Magnesium zorgt voor een ondersteuning om het hormoon serotine aan te maken. Dat haalt je uit je dip en geeft je een gevoel van tevredenheid en je wordt er relaxter van.

Zet deze producten dus op je boodschappenlijst als je een rotdag hebt, zodat je magnesium goed op peil is. Bijkomend voordeel van magnesium is dat het ook helpt om je elektrolyten op peil te houden. En dat verbetert ook je slaap. En een goede nachtrust helpt ook weer om fris de volgende dag de starten.

Omega-3 rijke producten

Een bijdrage aan de productie van serotine wordt naast magnesium ook geleverd door omega-3. Als je een flink tekort hebt van deze vetzuren, kan dat zelfs leiden tot een depressie, zo blijkt uit vele onderzoeken. Zalm is zeer rijk aan deze vetten, avocado, kokos en sardines idem. En ook tonijn en walnoten, die ook rijk zijn aan magnesium zoals we eerder vermeldden.

Noten (en weer bananen)

Cashewnoten en pompoenpitten bevatten het aminozuur tryptofaan, wat ook weer invloed heeft op je serotineproductie. Een handje van deze noten draagt ook bij aan een beter humeur en draag ook bij aan een betere nachtrust. Ook in melk en bananen zit tryptofaan.

© 2020 - 2024 Fitvitals.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel