Artikel 80 van 88

Een heel belangrijk eiwit voor jouw lichaam: Collageen

Het is een heel belangrijk eiwit voor jouw lichaam: Collageen. Waarom? Het is een onderdeel van het bindweefsel, wat in het hele lichaam zorgt voor stevigheid. Simpel gezegd houdt het weefsel en organen op hun plek. Denk aan botten, pezen maar ook haren, nagels en huid bestaat uit collageen. Van alle eiwitten in het lichaam, is 30 procent collageen. Belangrijk dus om hier aandacht aan te besteden! We geven je hieronder een korte uitleg. 

Vanaf je dertigste jaar neemt collageenproductie af

In de laag onder je opperhuid, de dermis, zitten collegeenvezels die zorgen voor een stevige huid. De aanmaak hiervan neemt af wanneer je ouder wordt. Wanneer je rond je dertigste levensjaar komt, gaat de huid elk jaar collageen verliezen, met ongeveer één procent per jaar. Dat is één van de redenen waarom de huid van ouderen slapper en dunner zijn dan van jongere mensen. Maar ook externe factoren kunnen dit proces helaas versnellen. 

Zon, roken en eten hebben invloed op collageen

Je lichaam gaat uit zichzelf dus al minder collegeen produceren, maar je levenstijl heeft er ook invloed op. Roken zorgt voor een verlies van collageenvezels, bij 'fanatieke' rokers zie je dan ook vaak diepe rimpels. Daarnaast hebben suikers ook invloed, met name de snelle suikers zorgen voor een verharding en beschadiging van het collageen. 

De grootste boosdoener is echter blootstelling aan de zon, dat de huid flink kan verouderen. 

Herstellende en versterkende effecten van collageen

Vrijwel iedereen heeft er baat bij een extra inname van collageen. Het heeft een herstellend effect voor de darmwand en maagwand. Heb je vaak last van oprispingen van maagzuur? Collageen helpt met het maagzuur, omdat het de slijmvliezen herstelt. 

Collageen maakt ook een groot deel uit van gewrichten, botten en kraakbeen. Hoe ouder je wordt, hoe meer kans dat je er last van krijgt. Door een gebrek aan collageen wordt het stijver en kunnen er klachten ontstaan. Door je collageen-level op peil te houden, kan je problemen voorkomen. 

Een mooiere huid door collageen

Zoals gezegd neemt de collageenproductie rond je dertigste af, met ongeveer 1% per jaar. Een slappe huid en rimpels zijn het gevolg. Waar je zou denken dat een creme met collageen het verschil maakt, is dat niet juist. Collageen moet opgenomen worden door het lichaam om te werken. Het slikken van capsules met Collageen zorgt tevens voor het verminderen van striae en cellulitis. 

Ook het haar en de nagels hebben er baat bij. Nagels worden er sterk van, je haar zal meer glanzen en sneller groeien. 

Hoe kan je je collageen-level op peil houden?

Collageen kan je aanvullen door bouillon te trekken van botten, bij voorkeur van biologische dieren of vis. In combinatie met groenten in de bouillon als sperziebonen, rode paprika, tomaten, bieten, ui en prei wordt het collageen meer gestimuleert. In de praktijk is dit niet voor iedereen weggelegd, het is tijdsintensief. Door middel van Collageen capsules van Fitvitals kan je gemakkelijk je collageen-level op peil houden!

© 2020 - 2024 Fitvitals.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel