Vorige Artikel 79 van 88 Volgende

Concentraat uit moringablad bevat plantaardige eiwitten en vitamines

In de categorie eiwitten uit groene bladeren is er nog ruimte voor nieuwe eiwitten, zo denkt de startup Anulife. Ze halen het eiwit uit de bladeren van de moringaplant. Volgens Kyla Hagedoorn van Anulife is de eiwitfractie van het moringablad rijk aan nutriënten.

Hagedorn vertelde over het moringa-eiwit als onderdeel van het webinar over plantaardige eiwitten als ingrediënten georganiseerd door The Protein Cluster en The Protein Directory.

Aminozuren

De moringaboom komt uit India maar groeit in vele tropische en sub-tropische landen. AnuLife haalt de moringabladeren uit Ghana en Zuid-Afrika. Moringablad bevat alle 9 essentiële aminozuren. Het is een bron van ijzer, vitamine K, A en calcium. Het is toegelaten op de Europese markt want het is geen novel food.

Moringablad

Uit het blad haalt Anulife een concentraat en een isolaat. Hagedorn ziet het moringa-isolaat niet als vervanger van soja- of erwteneiwit. Deze grondstoffen bevatten een hoger eiwitgehalte dan moringabladeren. Het is meer een aanvullend allergeenvrij plantaardig eiwit vitamines en mineralen. Applicaties ziet Hagedorn vooral in dranken zoals sportdranken en alternatieven voor zuivel.

Bron: vmt.nl

© 2020 - 2023 Fitvitals.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel