Vorige Artikel 78 van 88 Volgende

De 5 redenen waarom je omega-3-vetzuren op peil moeten zijn.

In vele diëten zit vis in het week-menu. Vette vis wel te verstaan. Het woord vet klinkt al gelijk tegenstrijdig, maar de goede vetten in vis hebben veel voordelen voor de gezondheid. De visvetten zitten vol met omega-3, wat een nuttige toevoeging is je gezondheid. We geven je de vijf belangrijkste redenen waarom dit belangrijk is.

1. Omega-3 is goed voor de immuniteit

De vetzuren in omega-3 (EPA en DHA) spelen een belangrijke rol in het in stand houden van het afweermechanisme. De reactie van het immuunsysteem waarbij verschillende celtypes vrijkomen, werkt beter bij voldoende EPA en DHA. Onderzoek heeft blootgelegd dat bij een tekort van deze vetzuren zorgt voor een late of slechtere verwijding van de ontstekingsreactie. Bij dierproeven kwam ook naar voren dat omega-3 vetzuren een rol spelen in het beperken van longschade na infecties van de onderste luchtwegen.

2. Werkt regulerend op het hartritme

De vetten in vis hebben een effect op de regulering van het hartritme. En dat verlaagt de kans op een hartstilstand.

3. Helpt tegen lichte depressies

Omega-3 heeft een effect tegen depressies, daar bestaat bij onderzoekers eigenlijk geen twijfel over. Er zijn nog wel tegenstrijdigheden in de wetenschap over de toepassing. Er zijn onderzoeken waarbij na 3 maanden al een verschil is te zien. Maar bij andere onderzoeken is dat pas na 8 maanden.

4. Omega-3 houd de bloedvaten soepel

Als je te weinig omega-3-vetzuren in je lichaam hebt, veroorzaakt dat een ontstekingstoestand wat de bloedvaten negatief beïnvloed. Het teveel aan cholesterol zet zich gemakkelijker af op de binnenwand van de bloedvaten, waardoor deze sneller vernauwd raken. Bij een goede omega-3-spiegel blijven de bloedvaten soepel.

5. Visvetten helpen tegen droge ogen

Een recent onderzoek aan de universiteit van Bologna, blijkt dat omega-3 een beduidend verschil maakt in het probleem van droge ogen.

Foto door Huy Phan via Pexels

© 2020 - 2023 Fitvitals.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel