Vorige Artikel 68 van 88 Volgende

Met deze 10 tips kom je happy en gezond de winter door

Hoewel de winter zijn charme kan hebben, zit er voor velen toch wat negatieve elementen aan vast. In het donker de deur uit moeten, de kou en in het donker weer thuis komen van werken daar word je niet al te vrolijk van. Het liefste ga je een paar maanden bivakkeren op een tropisch eiland! Wetende dat dit niet altijd een optie is, geven we je hier 10 tips waarmee je happy en gezond de winter door komt!

1 Ga naar buiten

Hoe tegendraads met wat we eerder zeiden, je wil toch juist liever die kou vermijden? Maar het zal echt tot een beter humeur leiden als je een frisse neus haalt. Zelfs op een bewolkte grauwe dag laten alle onderzoeken zien dat het je echt helpt. Dus ook als het regent, pak je goed in en pak een paraplu voor een blokje om! En geniet dan vervolgens weer van de fijne warmte in huis als je terug bent en je bent weer opgekwikt om de dag aan te pakken.

2 Eet lekker en eet goed

Een mooie wintermaaltijd, een stamppot of een soep of een stoofschotel is echt een cadeautje dat perfect past bij deze tijd. Gebruik gezonde ingrediënten en het vult het lichaam met de goede grondstoffen en de geest met de fijnproeverij. En tijdens de feestdagen, een beetje chocola kan best ????

3 Drink voldoende

Op warme dagen merk je het snel genoeg en pak je al snel een dorstlesser. In de kou heb je minder dorst waardoor je te weinig vocht binnenkrijgt. Dat kan natuurlijk door gewoon water, maar een kop warme thee is misschien nog iets aantrekkelijker!

4 Kies voor upbeat muziek!

Zoek of maak een playlist (op spotify) bijvoorbeeld met muziek die je vrolijk maakt, studies laten zien dat upbeat muziek je in een positieve stemming brengt. Dansen is optioneel! ????

5 Je wist het al, maar kom in beweging

Het mag geen verrassing zijn, bewegen is echt goed voor je. Het haalt je uit je dipje, de Harvard University stelt zelfs dat het milde depressie tegen gaat als je 5 dagen per week een half uur beweegt. Dat kan dus ook een stevige wandeling zijn, maar als dat je te koud is dan zijn oefeningen in huis ook uitstekend natuurlijk.

6. Kijk vooruit en plan je zomervakantie

Zet je gedachten alvast op de zomer, waar wil jij je vakantie besteden? Scroll door de pagina’s met mooie plekjes waar jij jezelf in de warmte al ziet zitten.

7. Zorg voor je huid

Met het koude weer is de kans groter dat je droge en daardoor jeuk krijgt. Een tekort aan vocht kan hiervoor een reden zijn, of doordat je een verminderende bloedstroom hebt. Zorg dat je genoeg drinkt en gebruik moisturizers.

8. Maak je huis licht en gezellig

Hoe meer natuurlijk licht er in je huis is, hoe beter. De gordijnen zoveel mogelijk open!

9. Blijf sociaal

Het is vooral in de winter wel lekker om in de hoek van de bank te kruipen en even alleen te zijn. Dat is natuurlijk prima zo op zijn tijd. Maar blijf wel onder de mensen! Dikke tip: Nodig mensen bij jou thuis uit, dan hoef jij de kou niet in ????

10. Zorg voor een goed slaapritme

Slapen is belangrijk om je immuunsysteem gezond te houden. Een goed slaapritme is goed voor lijf en geest. Blijf niet te lang snoozen, stap je warme bed uit en begin aan je dag met alle goede tips die je nu hebt gehad!

Foto door Anastasiya Gepp via Pexels

© 2020 - 2024 Fitvitals.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel