Artikel 48 van 88

Oud-shorttrackschaatsster schrijft boek over de gezondheid van topsporters tijdens en na hun carrière

‘The Secret Balance of Champions’ is de titel van het boek dat is geschreven door voormalig shorttrackschaatster Margriet de Schutter. Sinds haar topsport carrière is geëindigd in 2011, is ze verdergegaan als documentairemaker, spreker en dus ook schrijver.

Ze heeft meerdere (ex) topsporters geïnterviewd voor haar boek. De gesprekken met 32 topsporters worden aangevuld door wetenschappelijke bijdragen die zijn geschreven door Gino Kerkhoffs, een orthopedisch chirurg van het AMC en Vincent Gouttebarge, hoofd medische zaken van Fifpro (voetbalspelers vakbond). Sporters waar ze mee sprak waren o.a. Kiki Bertens, Maarten van der Wijden, Pieter van den Hoogeband maar ook internationale toppers zoals Mo Farah en Chris Froome.

De schrijfster zegt tegen rtvnoord.nl dat de verhalen veel indruk maakten, waarbij ze als voorbeeld haar gesprek met Arjen Robben noemt: 'Hij heeft het over twee soorten fitheid. De fitheid die je hebt als je goed traint en de fitheid die je van tevoren moet hebben om op hoog niveau te presteren. Met dat laatste heeft hij het over het DNA dat je hebt. Hoe goed zijn je botten, pezen en spieren? Als het eerste goed is, maar het tweede niet, dan heeft het weinig zin.'

Het boek is nu voor het grote publiek als e-book uitgebracht. Bij het hoofdkantoor van Fifpro in Hoofddorp wordt het eerst exemplaar in ontvangst genomen door Marco van Basten, die ook het voorwoord schreef van het boek.

Foto: Margrietdeschutter.nl

© 2020 - 2024 Fitvitals.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel