Vorige Artikel 20 van 88 Volgende

Met deze 9 tips kan je ook met een klein budget gezond eten

Met een klein budget moet je keuzes maken en je hoort dat gezond eten niet altijd even makkelijk is als je een kleiner budget hebt. Maar dat hoeft niet altijd zo te zijn, met deze 9 tips laten we je zien hoe je dat zou kunnen aanpakken.

1 Wat eet je niet?

De rekensom begint natuurlijk vaak met wat je moet spenderen aan gezonde voeding. Maar je kan ook kijken naar wat je niet koopt. Als je vooral water drinkt dan bespaar je al veel op sapjes, frisdranken of zuivel. En als je niet snoept of snackt, dan hoef je daar dus ook geen geld aan te besteden.

2 Is wat je koopt goed voor je lichaam?

Als je dan toch echt een snack nodig hebt, koop dan niet de zak chips die goedkoper lijkt. Je kan beter gaan voor noten, die vullen je sneller dus je hebt er minder van nodig om je ‘snack-attack’ door te komen. En een handje nootjes is een uitstekende toevoeging in je voedingspatroon, het zit vol met goede stoffen.

3 Word je er vol van?

Die zak chips gaat je niet vol laten voelen, de nootjes wel. En zo is dat met meer soorten voeding. Een gekookt eitje als tussendoortje vult je veel meer, net als groenten en fruit.

4 Wat is in de aanbieding

Ook gezonde producten zijn regelmatig in de aanbieding. Check de folders of de nieuwsbrieven die je in je mailbox krijgt en maak je weekplanning rondom die groenten die in de aanbieding zijn. Dubbele portie van iets maken dat je later in de week kan eten, dat is ook prima toch? Of maak de groente net op een iets andere manier, waardoor je wel smaakvariatie hebt.

5 Ook ingevroren is prima

De associatie is nog wel eens dat ingevroren eten een slecht alternatief is, terwijl het prima kan zijn. Het is makkelijker in bulk te kopen ook, dus als er een aanbieding ingevroren spinazie is dan is er niets mis mee om dat in te slaan!

6 More is more

Grootverpakkingen zijn per saldo goedkoper. Als het even kan, koop dan groots in. Of als er bulk-aanbiedingen zijn (4 voor de prijs van 3), misschien dat je het kan aanschaffen samen met iemand anders?

7 Huisgemaakt is beter

Ook dat snackje tussendoor dat je bij een tankstation koopt, of op het station dat tikt aan. En vaak zijn deze plekken ook meer ingericht op de ongezonde keuzes. Maak iets thuis, wat je mee kan nemen naar het werk om te snacken. Lekker ouderwets dat broodtrommeltje, eventueel gevuld met wat tomaatjes, is ook prima!

8 Vlees is prijzig

Op vlees kan je makkelijk besparen door iets te minderen. De gemiddelde Nederlander krijgt er sowieso al meer van binnen dan nodig is volgens de voedingsdeskundigen. Door gewoon een kleiner stukje vlees te nemen of eens vegetarisch te gaan en meer bonen of peulvruchten te eten, stil je wel je honger goed.

9 Kijk naar prijs en wat het voor je lichaam doet

Het is verleidelijk om grammen van iets te vergelijken, neem je 200 gram vlees of 200 gram groente? Terwijl het veel meer gaat om hoe goed voeding jou vult zodat je verzadigd bent. Daarom niet de chips vergelijken met noten alleen op prijs, een hele zak chips vult je mogelijk net zoveel als een ruime hand noten.

Foto door Artem Beliaikin via Pexels

 

© 2020 - 2024 Fitvitals.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel