Vorige Artikel 11 van 88 Volgende

Magnesium kan je helpen met slapen, dit is hoe het de kwaliteit van je slaap kan verbeteren

Slecht slapen is iets waar vrijwel iedereen wel een keer mee te maken heeft en het kan allerlei oorzaken hebben. Studies laten nu zien dat inname van magnesium daarin een verschil kan maken. Hoe weet je of je een magnesiumtekort hebt en wat kan je eraan doen? We leggen het je uit!

Het is wel belangrijk om goed te kijken of je ook echt een magnesiumtekort hebt. Als je geen tekort hebt, dan gaat meer magnesium tot je nemen geen verschil maken. Maar heb je wel een tekort, dan zou dit zeker een verschil kunnen maken stelt professor Rami N. Khayat, professor aan de University of California Irvine.

Magnesium speelt een rol in de regulering van spieren en zenuwen. Onderzoek suggereert dat magnesium ook helpt voor mensen die moeite hebben om genoeg slaap te krijgen. Een studie uit 2012 onder 65-plussers liet zien dat ze langer en dieper sliepen na inname van dagelijks 500mg magnesium voor 8 weken lang.

Ook is er een een verband met het verminderen van angsten, blijkt uit een studie die in 2017 is gedaan. Dit is een element dat ook veel invloed heeft op de slaapkwaliteit. Magnesium reguleert de neurotransmitters zoals serotonine, wat het lichaam helpt om te ontspannen.

48% heeft een tekort aan magnesium

Een onderzoek de Verenigde Staten van de periode 2013 t/m 2016 onder de bevolking, uitgevoerd door het ministerie van landbouw, laat zien dat 48% van de Amerikanen minder magnesium tot zich krijgt dan wordt geadviseerd. Dat het nodig is om dat op peil te brengen, blijkt ook uit de andere symptomen die een magnesium tekort kunnen veroorzaken. Spierkrampen, spasmes, onregelmatige hartslag en een verhoogde bloeddruk.

Als je vermoed dat je een magnesiumtekort hebt, dan is dit makkelijk aan te vullen met een dagelijks supplement. Na enkele dagen zou je al een verschil moeten merken! Slaap lekker ????

Foto door Karolina Grabowska via Pexels

© 2020 - 2023 Fitvitals.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel