Vorige Artikel 86 van 88 Volgende

Sterke, gezonde nagels krijg je met deze voedingsmiddelen

Heb je doffe nagels die snel breken? Met de juiste voeding en voedingssupplementen kan je dat omzetten naar sterke, mooi en gezonde nagels. En niet alleen je nagels, maar ook je huid en haar krijgt van deze voedingsstoffen een mooie oppepper!

Voeding voor gezonde nagels

 

Kip (het meest veelzijdige stukje vlees)

In kip zit zink, veel eiwitten en vitamine B. Dat bevordert de groei en sterkte van je nagels.

Ei

Net als bij kip, zit ook in ei veel eiwitten en vitamine B. Een eitje koken of bakken voor ontbijt of lunch, of in je maaltijdsalade is dus een uitstekende keuze.

Rood vlees, voor de proteïne en ijzer

Het hoge ijzergehalte en de proteïne in rood vlees is goed voor de aanmaak van keratine in je lichaam. Rood vlees is iets wat niet in elk eetpatroon past, of met mate gegeten dient te worden. Maar als afwisseling is een stukje mals vlees zeker aan te raden.

Boontjes voor keratine

Mocht je rood vlees liever mijden, ook in bonen zit veel proteïne met het effect dat het de aanmaak van keratine stimuleert. Keratine helpt om je nagels en haar gezonder te krijgen.

Zalm, het ‘roze goud’

Bomvol goeds! De eiwitten helpen de conditie van je nagels en zink helpt tegen witte vlekjes. Ook de aanmaak van collageen wordt bevorderd, door de seleen en koper die in dit ‘roze goud’ zit. Collageen helpt het verouderingsproces van de huid, haar en nagels tegen te gaan. En als laatste zit er ook nog omega-3 in, wat ook een positief effect heeft op nagels, haar en huid.

Amandelen voor magnesium

Een magnesiumtekort kan je herkennen aan je nagels, als er een verticaal streepje op je nagels zit, dan is dat een duidelijk signaal. Het magnesium in amandelen helpt je om het tekort op te krikken. Daarnaast zit er ook proteïne in, wat de aanmaak van keratine bevorderd. En ook dat is goed voor je nagels.

Alles op peil houden kan lastig zijn

Een handje amandelen is misschien de moeite niet, maar elke dag een gebalanceerd eetpatroon hebben is niet voor iedereen makkelijk haalbaar. Natuurlijk is je gezondheid het belangrijkste, maar je kan ingehaald worden door werkdruk, drukte in het gezin of allerlei andere factoren.

Voor de tijden dat het even niet lukt om alle juiste ingrediënten op tafel te krijgen, kunnen voedingssupplementen je goed ondersteunen. Collageen, magnesium en omega-3 zijn prima tot je te nemen met behulp van onderstaande producten.

Foto door João Jesus via Pexels

© 2020 - 2023 Fitvitals.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel