Vorige Artikel 63 van 88 Volgende

Britse regering beperkt winkels in promotie van ongezonde voeding

In het Verenigd Koninkrijk is obesitas één van de grootste gezondheidsproblemen. Ruim 60% van volwassenen en 30% van de kinderen die de basisschool verlaten hebben overgewicht. In de strijd daartegen heeft de regering besloten dat promotie op voeding met te veel vet, zout of suiker beperkt wordt.

Koekjes, snoep, chips, frisdrank met een hoog gehalte aan vet, zou en suiker is waar de beperking op geld. Het wordt gemeten op het Nutrient Profiling Model. Vanaf april 2022 mogen winkels geen bulkaanbiedingen meer doen zoals 1+1 gratis of 3 halen, 2 betalen.

Daarnaast mogen de grotere winkels geen aanbiedingen voor deze ongezonde producten plaatsen op prominente plekken in de winkel of hun website. Ook in restaurants mag het gratis bijvullen van frisdrank met veel suiker niet meer.

Obesitas kost de staat 6 miljard per jaar

De minister van Volksgezondheid Jo Churchill hoopt hiermee obesitas onder de bevolking én de daar aan hangende kosten van 6 miljard pond per jaar terug te dringen: “We weten dat gezinnen gezondere keuzes willen krijgen. Daarom beperken we promoties en introduceren we een reeks maatregelen om ervoor te zorgen dat de gezonde keuze de gemakkelijke keuze is.”

Foto door Matheus Henrin via Pexels

© 2020 - 2024 Fitvitals.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel