Vorige Artikel 59 van 88 Volgende

Verboden om eten en drinken te verkopen rond Hilversumse middelbare scholen

De gemeente Hilversum heeft besloten om tot 250 meter van verschillende middelbare scholen het verboden te maken om eten en drinken te verkopen. De zogenoemde snackvrije zones wordt toegepast bij scholen die een gezonde kantine hebben. Een broodje kroket zit er dus niet meer in voor de leerlingen van deze scholen.

Er waren meerdere scholen en ouders die de vraag hadden gesteld aan gemeente zegt wethouder Annete Wolthers in gesprek met nhnieuws.nl: “Ook wij vinden het stimuleren van een gezonde leefstijl voor jongeren belangrijk. Daarom hebben besloten dat het venten van snacks bij scholen verboden wordt.”

Het verbod gaat op 26 januari in, bij scholen die een gezonde schoolkantine hebben. Deze scholen hebben gezonde voeding als een belangrijk punt in hun beleid en verkopen dus zelf ook geen vettigheden.

“Gezonde omgeving voor leerlingen creëren”

Wethouder Floris Voorink van Sport in Hilversum ziet dit als een goede aansluiting in de aandacht die gemeente al heeft voor preventie van overgewicht, roken en alcoholgebruik: “Een gezonde jeugd heeft een gezonde toekomst. Met deze maatregel willen wij ervoor zorgen dat jongeren niet in verleiding komen om ongezonde snacks te kopen onder schooltijd en willen wij de scholen steunen in hun inspanning om een gezonde omgeving voor hun leerlingen te creëren."

Foto door Thirdman via Pexels

© 2020 - 2022 Fitvitals.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel