Vorige Artikel 42 van 88 Volgende

Amerikaanse onderzoekers zien verband: Meer Omega 3 is minder coronasterfte

Onderzoek wijst uit dat Omega 3-vetzuren mogelijk het risico op overlijden als gevolg van Covid-19 verlaagt. In Amerikaanse ziekenhuizen was in een kleinschalige testcase een groot verschil te zien.

Bij honderd corona-patiënten die in het ziekenhuis terecht waren gekomen hebben Amerikaanse onderzoekers bloedmonster afgenomen, zo schrijft rd.nl. Er is gemeten wat het gehalte van omega 3-vetzuren in de rode bloedcellen was. De patiënten werden in vier groepen verdeeld op basis van het niveau aan de vetzuren in omega 3 (EPA en DHA).

Van de honderd patiënten, zijn er veertien overleden. Echter, was er maar één van die veertien uit de groep met het hoogste niveau aan omega-3 vetzuren. De dertien anderen kwam uit de groepen met de lagere omega-3 in de rode bloedcellen.

Er is een correctie over de resultaten heen gedaan, waarbij ook gekeken is naar andere invloeden als leeftijd en geslacht. Na correctie, bleek dat de groep met de hoogste omega-3 waarden maar liefst 75% minder risico op sterfte hadden dan de patiënten in de drie andere groepen met een lagere waarde.

Omega 3 staat al bekend om ontstekingsremmende kwaliteiten, maar is nu dus ook mogelijk in verband gebracht met het verlagen van de kans op sterfte bij corona.

Foto door Pixabay via Pexels

© 2020 - 2022 Fitvitals.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel