Vorige Artikel 32 van 88 Volgende

'Gezonde voeding wordt postcorona nog belangrijker'

Het jonge JustBite levert boxen met gezonde snacks voor op de werkvloer. Het telewerk dwong het bedrijf zich meteen te herdenken.

Wie op kantoor wil snacken ziet zich al te vaak veroordeeld tot de klassieke fruitmand of de snoepautomaat vol ongezonde koeken. Die bedenking zette Kevin Ringoot er in 2018 toe aan om in bijberoep JustBite op te richten. Ringoot kent als fanatiek triatleet als geen ander het belang van gezonde voeding. Als alternatief voor de fruitmand en snoepautomaat bedacht hij boxen met gezonde snacks voor op kantoor.

Het idee kreeg al snel tractie. De accelerator Birdhouse selecteerde JustBite begin 2020 voor zijn start-upprogramma. 'Met JustBite willen we zowel de werkgever als de werknemer ontzorgen', zegt Aitor Somers. Hij werd in maart vorig jaar de vennoot van Ringoot. 'Kevin stelde samen met een diëtist een model op voor de selectie van gezonde snacks.' De selectie gebeurt uit 250 tussendoortjes van 60 merken. 'We kunnen in onze box een variatie bieden die geen enkel snackmerk heeft.'

De pandemie plaatste het jonge bedrijf voor een stevige uitdaging. Kantoren stroomden leeg, een box met snacks voor op de kantoorvloer leek weinig steek te houden. Maar JustBite evolueerde soepel mee met de noden van bedrijven. 'In veel bedrijven is het nu een uitdaging om de band tussen werkgever en werknemer in stand te houden', zegt Somers. Een geschenkbox met gezonde snacks thuis laten leveren kan in dat geval een oplossing zijn.

Dat kan als 'lukraak sympathiek gebaar', maar ook bij bedrijfsevenementen of klassieke feestdagen zoals Sinterklaas of Kerstmis, zegt Somers. Het bedrijf moest in het pandemiejaar zo meteen 'grote volumes' voor tal van klanten, zoals Showpad, Belfius en Randstad, verwerken. Somers en Ringoot moesten aan de bak: ze staan in voor de selectie en de ontwikkeling van de box. Voor de logistieke kant leunden ze op maatwerkbedrijven.

Somers hoopt postcorona de twee sporen te blijven volgen: zowel geschenkboxen voor thuis als boxen voor op de werkvloer. 'Veel mensen snakken ernaar terug te keren naar kantoor. Maar een leuke werkomgeving met gezonde voeding wordt postcorona alleen nog maar belangrijker.' JustBite wierf alvast zijn eerste extra werkkracht aan om mee te surfen op die golf. Exacte omzetcijfers geeft het bedrijf voorlopig niet vrij. 'We kunnen wel zeggen dat we dit jaar dubbel zoveel omzet draaiden dan we voor ogen hadden', aldus Somers.

Bron: tijd.be

© 2020 - 2024 Fitvitals.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel