Artikel 31 van 88

Kan moringa helpen bij het managen van diabetes?

Het is essentieel om een gezond bloedsuikerspiegel te hebben wanneer je diabetes hebt. Lees hier de uitleg van een expert, hoe moringa een effect kan hebben op je bloedsuikerwaarden.

Een gezond dieet gecombineerd met de juiste medicatie kan resulteren in een gecontroleerd bloedsuikerspiegel. Als je diabetes hebt, is het controleren van je bloedsuikerwaarden de weg om complicaties te voorkomen. Er zijn voldoende artikelen te vinden waar verschillende soorten voedsel op natuurlijke wijze helpt om je bloedsuikerwaarden naar beneden te krijgen.

Een voedingsmiddel waarvan bekend is dat het een controlerende functie heeft op bloedsuikerwaarden, is moringa en de bladeren daarvan. Van de moringa-boom kan alles gebruikt worden en komt van origine voor in India, waar het dan ook regelmatig wordt gebruikt in de regio in curry gerechten.

“Virus remmend, ontstekingsremmend en antidepressief”

Pavithra N Raj geeft leiding aan de diëtisten in het Columbia Asia Referral ziekenhuis, in gesprek met ndtv.com legt ze meer uit: “Moringa oleifera staat ook wel bekend als de levensboom, het wordt al eeuwen gebruikt voor zijn geneeskrachtige functies. De stam, de bladeren, de schors, de bloemen, het fruit en vele andere delen van de boom kunnen op verschillende manieren gebruikt worden.”

Wat is het nut van Moringa in het voedingspatroon? Ze vervolgt: “Moringa heeft eigenschappen die virus remmend, ontstekingsremmend en antidepressief zijn.” Daarnaast voegt ze toe, dat het rijk is aan essentiële mineralen. Het is een bron van calcium, zink, magnesium, ijzer, koper, fosfor en kalium.

Het effect van moringa op bloedsuikerwaarden

Naast alle eerdergenoemde mineralen, zit er ook een antioxidant in moringa stelt de diëtiste:”Moringa bladeren hebben quercetine, dat is een antioxidant dat helpt om bloeddruk te verlagen. Daarnaast is chlorogeen een ander antioxidant, dat bloedsuikerwaarden stabiliseert. Dat laatste helpt mogelijk het lichaam om suiker beter te verwerken en heeft ook effect op insuline. Diabetespatiënten kunnen hun dokter vragen welke exacte dosis voor hen relevant is.

Foto door PhotoMIX Company via Pexels

© 2020 - 2024 Fitvitals.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel