Artikel 30 van 88

Moringa: 90 voedingsstoffen en meer dan 46 antioxidanten

Zoe Adjonyoh is een bekende Britse chef en schrijfster, ze schreef over moringa omdat het naar haar idee te weinig over gesproken wordt: “Ik heb er zelfs een sectie over geschreven in mijn kookboek” zegt ze in een artikel op today.com. “Deze voedingsrijke bron is al duizenden jaren in gebruik in de Ayurvedische geneeswijze, waarom is het niet meer op onze radar?”

Eén van de snelst groeiende bomen ter wereld

De moringa boom wordt alles van gebruikt, niets gaat verloren. Van bladeren, tot zaden, tot de wortels en de bloemen. Het is in principe allemaal eetbaar. Het is één van de snelst groeiende bomen ter wereld, ook in drogere gebieden. Het daarom erg duurzaam om een boomgaard van moringa te hebben. Daarom is de boom van groot belang in bepaalde gebieden waar het lastig is om iets te laten groeien.

Traditioneel wordt moringa bladeren rauw, gekookt, gestoomd of geroosterd gegeten. Ook wordt er wel thee van gedronken. Tegenwoordig zijn er ook supplementen beschikbaar, om het makkelijk tot je te nemen in een dagelijkse dosis. Met een natuurlijk product, breng je vele essentiële vitaminen en mineralen tot je.

Moringa is rijk aan meer dan 90 voedingsstoffen

  • Vitamine A
  • Vitamine C
  • Calcium
  • Ijzer
  • Proteine
  • Kalium
  • En heel veel meer…

Totaal meer dan 90 voedingsstoffen en meer dan 46 antioxidanten! Moringa-bladeren bevatten zelfs meer vitamine C dan een sinaasappel, meer magnesium dan eieren, meer B3 dan pinda’s, enzovoort enzovoort. Het mag duidelijk zijn dat het een goede ondersteuning geeft aan het lichaam. Het wordt door Adjonyoh zelfs aangeraden bij borstvoeding: “Het kan je lichaam stimuleren om meer melk te produceren en de baby krijgt alle gezonde voedingstoffen binnen. Moringa heeft zelfs meer calcium dan gewone melk.”

© 2020 - 2024 Fitvitals.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel