Artikel 27 van 88

Dit zijn de 4 redenen waarom je magnesium tekort wil voorkomen

Onderzoek schat dat tot 80% van de bevolking een tekort heeft aan een van de meest vitale mineralen op aarde: magnesium.

De meeste mensen realiseren zich niet dat een magnesiumtekort ernstige gevolgen kan hebben, zoals een verhoogd risico op hoge bloeddruk en hartaandoeningen, diabetes type 2, osteoporose, migraine en zelfs depressie. Bovendien zou je, zonder voldoende magnesium in je eetpatroon, last kunnen hebben van krampen in de benen, chronische pijn en verergerde PMS-symptomen.

Je hebt misschien nog geen merkbare symptomen, maar je hebt meer kans op een tekort aan magnesium als je regelmatig cola of alcohol drinkt, antibiotica of andere voorgeschreven medicijnen gebruikt, of als je onder constante stress staat.

1 Verlaag je risico op hoge bloeddruk en hart- en vaatziekten

Hoge bloeddruk verhoogt het risico op een beroerte, hartaanval, nierziekte en chronisch hartfalen aanzienlijk. Elk jaar veroorzaakt hoge bloeddruk alleen al in Amerika meer dan 360.000 doden.

Zelfs als je een goed uitgebalanceerd eetpatroon hebt, kun je nog steeds een magnesiumtekort hebben door een slechte opname van magnesium en door uitputting van voedingsstoffen in de gewassen.

Talrijke levensstijlfactoren kunnen bijdragen aan hoge bloeddruk, maar voor veel mensen zit het resultaat van een laag magnesiumgehalte in hun eetpatroon. Volgens verschillende diepgaande onderzoeken kan magnesiumsupplementen een hoge bloeddruk aanzienlijk verlagen bij personen met een waarde van 140/90 of hoger of mensen met een magnesiumtekort en een hogere bloeddruk.

2 Minimaliseer spierpijn en voorkom krampen

Magnesium is de op een na meest voorkomende elektrolyt in het menselijk lichaam, wat betekent dat het essentieel is voor iedereen die actieve levensstijl heeft om de juiste magnesiumgehaltes te handhaven.

Het is normaal om pijn te voelen na het trainen en afbreken van je spieren. Beenkrampen en chronische spierpijn zijn echter vaak het teken van een magnesiumtekort.

Waarom zou je spierkrampen niet in de eerste plaats voorkomen, in plaats van ze te behandelen nadat ze zich hebben voorgedaan? Na een training wil je zo snel mogelijk herstellen zodat je actief kunt blijven zonder pijn en krampen die je vertragen.

3 Verbeterde insulinerespons en lagere bloedglucosewaarden als je diabetes hebt

Diabetes type 2 treft meer dan 2 miljoen Nederlanders en Belgen en onderzoek schat dat meer dan 50.000 extra mensen diabetes type 2 hebben en het zich niet realiseren. Een alarmerend probleem is echter het voorkomen van diabetes type 2 bij mensen met een relatief gezonde levensstijl.

Eetpatroon en lichaamsbeweging zijn niet genoeg om diabetes type 2 te behandelen of te voorkomen als je weinig magnesium hebt. Magnesium helpt mensen met diabetes type 2 door de nuchtere insuline te verlagen, de insulinegevoeligheid te verhogen en de bloedsuikerspiegel te verlagen.

Kun je je het leven voorstellen zonder je zorgen te maken over insuline-injecties en je bloedglucose 24/7 te controleren? Het goede nieuws is dat jouw magnesiumgehalte eenvoudig binnen een gezond bereik komt met supplementen.

4 Verlicht fibromyalgie en chronische pijn

Fibromyalgie veroorzaakt chronische pijn en vermoeidheid in het lichaam, evenals slaapproblemen en hersenmist. Helaas zijn de oorzaken van pijn nog steeds onduidelijk en de huidige farmaceutische medicijnen voor fibromyalgie hebben vreselijke bijwerkingen.

Nieuw onderzoek heeft echter ontdekt dat mensen met fibromyalgie vaak een ​​laag magnesiumgehalte hebben en een gebrek aan andere essentiële mineralen. Een recente studie wees uit dat supplementen met magnesium niet alleen het aantal gevoelige punten op het lichaam verminderde, maar ook de ernst van de pijn in die gebieden verminderde.

Jarenlang waren magnesiumsupplementen een populaire keuze voor mensen die lijden aan migraine en andere chronische pijn – nu beginnen diegenen die aan fibromyalgie lijden de verlichting te krijgen die ze hard nodig hebben.

Lees hier meer over Magnesium van Fitvitals.nl!

Foto door Karolina Grabowska via Pexels

© 2020 - 2024 Fitvitals.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel