Artikel 26 van 88

Fidel Castro en zijn obsessie met de moringa-boom

In Zuid-Amerika brengt de Moringa boom nare herinneringen boven, met name in Cuba. Fidel Castro had een obsessie met de boom en zag het als vervanging van voedsel dat de meeste Cubanen misten. De Cubanen zijn daardoor wat vijandig richting moringa, maar beginnen nu te draaien. Misschien had Castro het gelijk wel aan zijn zijde in dit geval?

Mark Olson van het Institute of Biology in Mexico stelt dat na laboratoriumonderzoek ontdekt is dat de moringabladeren rijk zijn aan isothiocyanaat, wat ontgiften van het lichaam bevordert. Het stimuleert de tweede fase van ontgifting wat daarmee beschermt tegen schadelijke stoffen die je elke dag binnenkrijgt. Een voorbeeld daarvan als je licht verbrand vlees eet, daar zitten stoffen in die ons lichaam maar moeilijk kan verwerken. Een verbetering van de tweede fase maakt het gemakkelijker voor je lichaam om deze schadelijke stoffen af te voeren.

"We hebben onderzoek gedaan dat bevestigt dat moringa een goede bron van isothiocyanaten is, aangezien ze dezelfde of grotere potentie hebben om een ​​fase twee-respons op te wekken dan sulfofaan” stelt Olsen tegen periodicocubano.com. De moringaboom groeit van origine in India, maar kan ook in andere landen prima groeien. Ook in Mexico groeit het prima, de boom wordt in zijn eerste jaar al acht meter hoog. En uiteindelijk is alles van de boom te gebruiken voor consumptie. Van de bladeren en de boomschors, tot aan de wortels aan toe.

© 2020 - 2024 Fitvitals.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel