Vorige Artikel 5 van 88 Volgende

Vier vragen over collageenpoeder, het beautymiddel waar iedereen het over heeft

De kans is groot dat je er onlangs veel over gehoord, gezien of gelezen hebt: collageenpoeder. Het poeder wordt bestempeld als een heus wondermiddel dat je huid van binnenuit verstevigt.

Dat vraagt natuurlijk om een stukje achtergrondinfo.

Collageenpoeder

Collageenpoeder: het nieuwste paradepaardje in de skincarewereld. Als je het niet in reclames op televisie voorbij hebt zien komen, dan waarschijnlijk wel op Instagram, want het poeder is ineens overal. Wat hebben we gemist? Vier vragen aan beautyprofessionals, die onder andere gespecialiseerd zijn in verzorging van binnenuit.

Wat is collageen eigenlijk?

“Collageen is een belangrijk eiwit dat wordt geproduceerd door het lichaam zelf. Het bevindt zich in al je organen en weefsels en zorgt voor stevigheid en elasticiteit. Van je botten en gewrichten tot je huid.”

“Je huid bestaat uit verschillende huidlagen, waarvan de opperhuid de buitenste laag is; de laag die we verzorgen met serums en crèmes. Daaronder zit de lederhuid, die vier keer zo dik is als de opperhuid. Deze laag bestaat voor 80 procent uit collageen. In dit deel van je lichaam is het eiwit vooral verantwoordelijk voor een frisse en stralende look.”

Waarom is collageen zo hot en happening?

“Je lichaam maakt dus zelf collageen aan, maar vanaf je 25ste neemt die productie af. Na je 50ste bereik je het punt waarop je lichaam helemaal geen collageen meer aanmaakt. Simpel gezegd: hoe ouder je wordt, hoe minder collageen je lichaam bevat.”

“Het gevolg daarvan is dat je huid verslapt. Maar ook in je gewrichten kun je het merken. Door collageenpoeder te slikken, kun je dit proces op natuurlijke wijze vertragen. Het houdt dus onder meer je huid stevig van binnenuit.”

Hoe dan precies?

“Als je collageenpoeder slikt, voeg je collageen toe aan je lichaam. Het poeder zit in capsules die je één a twee keer per dag slikt. In je lichaam doet het vanzelf zijn werk.”

En hoe merk je dat dan?

“Na vier tot acht weken werpt het zijn vruchten af: de huid wordt elastischer en steviger. En door de extra ingrediënten in de producten van Fitvitals krijgen ook je haren en nagels een zichtbare boost. Bovendien is het nooit te laat om ermee te beginnen. Ook zeventigplussers kunnen er nog baat bij hebben.”

Geïnspireerd op Linda.nl
Foto door Pavel Danilyuk via Pexels

© 2020 - 2023 Fitvitals.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel